5 redenen waarom je probiotica supplementen aan je hond moet geven
Dogsuppy Blog - Ontdek alles over Probiotica voor Honden

5 redenen waarom je probiotica supplementen aan je hond moet geven

We willen allemaal onze harige vriend zo lang mogelijk gelukkig en gezond zien, en daarbij is de spijsvertering van je viervoeter van cruciaal belang. Net als bij mensen geldt: je hond is wat hij verteert. Niet alleen het voedsel, maar ook de vertering moet optimaal zijn voor een optimale gezondheid.

Probiotica zijn hierbij onmisbaar. Ze dragen niet alleen bij aan een gezonde spijsvertering, maar bieden ook tal van andere voordelen. Denk aan het voorkomen van ziekten, het behouden van een gezonde huid en vacht, het verminderen van stress en angst, en het bijdragen aan een lang en gelukkig leven. 

Je trouwe metgezel verdient niets minder dan het allerbeste. Hier zijn vijf redenen waarom je probiotica supplementen aan je hond moet geven:

  1. Ondersteunt de spijsvertering: probiotica helpt je hond om zijn eten te verteren door het makkelijker te maken om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Dit helpt bij spijsverteringsproblemen zoals diarree, constipatie en gasvorming.
  2. Versterkt het immuunsysteem: probiotica versterken het immuunsysteem van je hond door de productie van antilichamen te stimuleren. Zo wordt je hond beter beschermd tegen ziektes en infecties.
  3. Verbetert de huid- en vachtgezondheid: probiotica dragen bij aan een gezonde huid en vacht door jeuk, irritatie en ontstekingen te verminderen.
  4. Vermindert stress en angst: door de regulatie van neurotransmitters verminderen probiotica stress en angst bij je hond, wat invloed heeft op stemming en gedrag.
  5. Verlengt het leven van je hond: wetenschap zegt het: probiotica kunnen het leven van je viervoeter verlengen. Ze geven het immuunsysteem een boost en verminderen het risico op langdurige ziektes. 

voordelen van probiotica voor je hond

5 Voordelen van probiotica voor je hond 

Probiotica maken een wereld van verschil voor je harige metgezel. Zoals het gezegde luidt '’Je kunt voor veel geld een mooie hond kopen, maar niet het kwispelen van zijn staart’', dan geldt hetzelfde voor voeding. Dieper zorgen voor je hond betekent niet dat je alleen voor het juiste voedsel zorgt, maar ook voor de essentiële probiotica die zijn gezondheid van binnenuit ondersteunen. Laten we nu dieper ingaan op de voordelen van probiotica voor je hond.

1. Ondersteunt de spijsvertering

Probiotica zijn levende bacteriën die in de darmen van je hond leven. Ze spelen een belangrijke rol in de spijsvertering door het afbreken van voedsel. 

Neem bijvoorbeeld zetmeel en vezels; deze zijn voor je hond lastiger te verteren. Dankzij de enzymen in de darmwand worden ze afgebroken in kleinere moleculen die de darmbacteriën gemakkelijker kunnen opnemen. Zo helpt het bij de vermindering van spijsverteringsproblemen, zoals diarree en constipatie.

Probiotica zorgen daarnaast voor een gezonde darmflora. Ze hechten zich aan de darmwand en nemen de ruimte in van schadelijke bacteriën. Hierdoor wordt de groei van schadelijke bacteriën geremd. Ook produceren probiotica antimicrobiële stoffen die schadelijke bacteriën doden of hun groei remmen. 

2. Versterkt het immuunsysteem

Het immuunsysteem van je hond beschermt tegen ziektes. Probiotica spelen een belangrijke rol bij het versterken van dit systeem. Ze stimuleren de productie van antilichamen, die ziekteverwekkers opsporen en bestrijden. 

Daarnaast dragen probiotica bij aan de aanmaak van T-cellen, die helpen bij het herkennen en bestrijden van ongewenste indringers. Ze produceren ook immunoglobulinen, stoffen die helpen bij het uitschakelen van ziekteverwekkers. 

Probiotica ondersteunen ten slotte de regulatie van het immuunsysteem door middel van cytokinen. Deze zorgen ervoor dat het immuunsysteem goed samenwerkt en op de juiste manier reageert wanneer er een infectie is. Zo blijft je hond optimaal gezond.

probiotica versterkt het immuunsysteem

3. Verbetert de huid- en vachtgezondheid

De conditie van de huid en vacht van je hond is niet alleen een uiterlijke kwestie, maar ook een weerspiegeling van zijn algemene gezondheid. Probiotica spelen een belangrijke rol bij een gezonde huid en glanzende vacht. Ook helpt het bij het verminderen en voorkomen van jeuk, irritatie en ontstekingen. 

Probiotica stimuleren de productie van antioxidanten, die de huid beschermen tegen schadelijke invloeden en vroegtijdige veroudering helpen voorkomen. Daarnaast helpen ze bij de opname van voedingsstoffen, wat niet alleen de gezondheid van de huid en vacht bevordert, maar ook zorgt voor een glanzende en zijdezachte vacht.

Verder stabiliseren probiotica de pH-balans van de huid, wat helpt om infecties te voorkomen en ervoor zorgt dat de huid optimaal functioneert.

4. Vermindert allergieën

Allergieën zijn een veelvoorkomend probleem bij honden. Probiotica spelen een rol bij het verminderen van allergieën door de afweerreactie van het immuunsysteem te reguleren.

Allergieën ontstaan wanneer het immuunsysteem te heftig reageert op een onschadelijke stof, zoals pollen, huisstofmijt of huidschilfers van andere dieren. Probiotica kunnen de productie van immuuncellen, zoals T-cellen en B-cellen, stimuleren. Ook kunnen ze de productie van ontstekingsremmers stimuleren, waardoor de ontstekingsreactie van het immuunsysteem wordt verminderd.

supplementen helpen bij verminderen van allergieen

5. Verhoogt de levensduur

Probiotica kunnen je hond helpen langer, gezonder en gelukkiger te leven. Ze versterken het immuunsysteem, beschermen tegen infecties en verminderen het risico op chronische ziekten zoals diabetes en hartziekten. Ook dragen ze bij aan het vertragen van het verouderingsproces. Door regelmatig probiotica te geven, geef je je harige vriend een extra steuntje voor een vitaal en lang leven.

Bonus: snel resultaat

Probiotica bieden snel zichtbare resultaten voor je hond. Met de probiotica van Dogsuppy zie je binnen 2-3 weken al een positief effect, vooral zichtbaar in de consistentie van de ontlasting. Binnen deze eerste 2-3 weken verminderen kwaaltjes als jeuk en ongemak na het eten steeds meer. De positieve effecten op de spijsvertering en ontlasting worden snel duidelijk.

Na 2-3 maanden worden de resultaten nog indrukwekkender. Je hond is dan volledig verlost van kwaaltjes die voortkomen uit een ongebalanceerde darmgezondheid. De ontlasting blijft consistent mooi en stevig, terwijl de vacht en huid er gezonder en glanzender uitzien. Bij veel klanten gaat het veel sneller, maar dit hangt allemaal af van de staat van de darmflora van je hond.

Tips voor het kiezen van de juiste probiotica

Als je probiotica voor je hond wilt kiezen, zijn er een paar dingen waar je op kunt letten om ervoor te zorgen dat je de beste keuze maakt voor zijn gezondheid. Hier zijn wat eenvoudige tips:

Kies probiotica met verschillende stammen

Kies probiotica met verschillende stammen voor een brede ondersteuning van de darmgezondheid van je hond. Probiotica van Dogsuppy gaan een stap verder door een unieke combinatie te bieden. Onze probiotica bevatten een mix van 4 verschillende componenten: probiotica, prebiotica, paraprobiotica en postbiotica. 

Deze synergetische mix, wat betekent dat de ingrediënten goed samenwerken, zorgt voor optimale darmondersteuning en behoudt langdurige effecten. Hierdoor onderscheiden de Probiotica Forte van Dogsuppy zich als een uitstekende keuze voor de gezondheid van je hond.

een optimale darmondersteuning van je hond

Let op dosering en frequentie

Volg strikt de aanbevolen dosering en frequentie van toediening, zoals aangegeven op de verpakking of door je dierenarts. Een juiste dosering is belangrijk voor een optimaal resultaat; te veel of te weinig probiotica kunnen mogelijk het gewenste effect verminderen.

Om het spijsverteringssysteem van je hond rustig te laten wennen aan probiotica, begin je met een kleine dosis en verhoog je deze geleidelijk. Dit minimaliseert mogelijke bijwerkingen en geeft je de kans om te letten op hoe je hond reageert tijdens de aanpassingsperiode.

Voor de beste resultaten geef je je hond het liefst elke dag probiotica. De formule van Dogsuppy probiotica is uitgerekend op basis van het gewicht van uw hond. Per 10 kg lichaamsgewicht moet er 1 chewy gegeven worden.

Probiotica van Dogsuppy

Bij Dogsuppy zijn we overtuigd van de kwaliteit van onze probiotica en bieden daarom een 60 dagen tevredenheidsgarantie aan. Als je niet tevreden bent met het resultaat, kun je je aankoop gewoon terugsturen voor een volledige terugbetaling. 

Ons team van professionals heeft meer dan 10 jaar ervaring in dierensupplementen, en onze producten voldoen aan strenge kwaliteitsnormen die zijn gevalideerd door Belgische en Nederlandse dierenartsen. Vertrouw op de veilige en effectieve supplementen van Dogsuppy voor de gezondheid van je hond.

Gerelateerde artikelen
5 Natuurlijke rustgevende middelen voor honden

5 Natuurlijke rustgevende middelen voor honden

Lees meer
De beste probiotica voor je hond

De beste probiotica voor je hond

Lees meer
Dit is waarom je hond hijgt en onrustig is

Dit is waarom je hond hijgt en onrustig is

Lees meer
5 Mogelijke redenen waarom je hond hijgt en trilt

5 Mogelijke redenen waarom je hond hijgt en trilt

Lees meer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.