Probiotica voor gezonde ontlasting bij honden
Dogsuppy Blog - Ontdek alles over Probiotica voor Honden

Probiotica voor een gezonde ontlasting bij honden

Diarree, constipatie, winderigheid, buikpijn... Het zijn allemaal veelvoorkomende spijsverteringsproblemen bij honden. Ze hebben verschillende oorzaken en zijn meestal een symptoom van een onderliggend probleem.

Probiotica zijn een waardevolle aanvulling op de voeding van je hond. Ze helpen om de spijsvertering en de algehele gezondheid van je hond te verbeteren.

Hoe probiotica helpen bij een gezonde ontlasting:

Probiotica zijn levende bacteriën die in de darmen van honden voorkomen. Ze spelen een belangrijke rol bij de spijsvertering. Probiotica helpen om een gezonde ontlasting te stimuleren op de volgende manieren:

 • Ze helpen bij de vertering van voedsel;
 • Ze helpen bij de opname van voedingsstoffen;
 • Ze helpen om schadelijke bacteriën te bestrijden of verzwakken;
 • Ze versterken het immuunsysteem. 

Hoe probiotica bijdragen aan gezonde ontlasting van je hond

De darmflora van een hond bestaat uit miljarden bacteriën. Deze bacteriën spelen een belangrijke rol bij de spijsvertering. Ze helpen bij het verteren van voedsel, het opnemen van voedingsstoffen en het bestrijden van schadelijke bacteriën. Zo behoudt je hond een gezonde ontlasting.

Als de darmflora van een hond uit balans is, kan dit leiden tot spijsverteringsproblemen, zoals diarree en een platte stoelgang. Probiotica helpen om de darmflora weer in balans te brengen. Dit zijn goede bacteriën die van nature in onze darmen leven – en dus ook in de darmen van jouw viervoeter. 

Helpen bij de vertering van voedsel

Probiotica helpen bij het verteren van voedsel door het afbreken van voedingsstoffen in kleinere, gemakkelijker opneembare stukjes. Dit voorkomt spijsverteringsproblemen, zoals diarree en constipatie. 

Dit is hoe probiotica helpt bij de vertering van voedsel:

 • Ze produceren enzymen die voedingsstoffen afbreken in kleinere, gemakkelijker opneembare stukjes. Dit helpt de hond om voedingsstoffen beter te absorberen.
 • Ze zorgen voor een gezonde balans van bacteriën in de darmen. Een gezonde darmflora is belangrijk voor een goede spijsvertering.

probiotica zorgen voor een goede balans in de darmen

Zorgen ervoor dat je hond voedingsstoffen goed kan opnemen

Probiotica helpen om de opname van voedingsstoffen te verbeteren door de darmwand te versterken. Dit houdt je hond gezond en voorziet hem van de voedingsstoffen die hij nodig heeft. 

Dit is hoe probiotica helpen bij de opname van voedingsstoffen:

 • Ze produceren korte-keten vetzuren (SCFA's), die de darmwand voeden en versterken. Dit helpt de hond om voedsel beter te verteren.
 • Ze helpen om de darmwand te herstellen als deze beschadigd is.
 • Ze helpen om de darmwand te beschermen tegen schadelijke bacteriën.

Als de darmwand beschadigd is, kan dit leiden tot een verminderde opname van voedingsstoffen. Dit heeft verschillende gezondheidsproblemen tot gevolg, zoals:

 • Ondergewicht;
 • Vermoeidheid;
 • Huidaandoeningen;
 • Immuniteitsproblemen.

de gevolgen van een beschadigde darmwand

Helpen om schadelijke bacteriën te bestrijden

Probiotica helpen om schadelijke bacteriën te bestrijden door ze te verdringen en te vernietigen. Zo is je hond beter beschermt tegen infecties.

Probiotica bestrijden schadelijke bacteriën door het volgende te doen:

 • Ze produceren antilichamen die schadelijke bacteriën aanvallen en vernietigen.
 • Ze produceren bacteriocines, die schadelijke bacteriën doden.
 • Ze verdringen schadelijke bacteriën door zich aan de darmwand te hechten.

Een gezonde darmflora is belangrijk om schadelijke bacteriën te bestrijden. Als de darmflora uit balans is, zullen schadelijke bacteriën zich vermenigvuldigen en eventuele infecties veroorzaken.

Versterken het immuunsysteem van je hond

Probiotica versterken het immuunsysteem van je hond door de productie van antilichamen te stimuleren. Zo wordt je hond minder snel ziek.

Probiotica versterken het immuunsysteem door de volgende dingen te doen:

 • Ze stimuleren de productie van T-cellen, die een belangrijke rol spelen in de immuunrespons.
 • Ze stimuleren de productie van B-cellen, die antilichamen produceren.
 • Ze helpen om de darmwand te beschermen, waardoor schadelijke bacteriën minder gemakkelijk het lichaam kunnen binnendringen.

Een gezonde darmflora is belangrijk voor een sterk immuunsysteem. Als de darmflora uit balans is, leidt dit tot een verzwakt immuunsysteem.

probiotica versterken het immuunsysteem van je hond

Welke probiotica zijn geschikt voor honden?

Er zijn verschillende soorten probiotica op de markt. Sommige probiotica zijn speciaal ontwikkeld voor honden. Deze probiotica bevatten bacteriën die van nature voorkomen in de darmen van honden.

Het is belangrijk om probiotica te kiezen die geschikt zijn voor honden. Probiotica voor mensen kunnen schadelijk zijn voor honden. Dit komt omdat de darmflora van honden anders is dan de darmflora van mensen.

Let op de volgende punten bij het kiezen van probiotica voor je hond:

 • De bacteriën die in de probiotica zitten. Probiotica die bacteriën bevatten die van nature voorkomen in de darmen van honden, zijn de beste keuze.
 • De dosering. Volg altijd de aanwijzingen op de verpakking van het probiotica-supplement.
 • De vorm. Probiotica zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals capsules, tabletten, poeder en vloeistof. Kies een vorm die je hond makkelijk kan innemen.

Als je niet zeker weet welke probiotica geschikt zijn voor je hond, kun je het beste advies vragen aan je dierenarts.

Hier zijn enkele specifieke voorbeelden van probiotica die geschikt zijn voor honden:

 • Probiotica die de volgende bacteriën bevatten: Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium bifidum, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus
 • Probiotica die de volgende stoffen bevatten: fructo-oligosacchariden (FOS), galacto-oligosacchariden (GOS)

Hoe geef je probiotica aan je hond?

De beste manier om probiotica aan je hond te geven, is de manier die je hond het makkelijkst vindt om in te nemen. Sommige honden vinden het prettig om probiotica rechtstreeks uit je hand te nemen. Andere honden vinden het makkelijker om probiotica te krijgen door ze te mengen met het voer.

Als je probiotica mengt met het voer, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond het hele voer opeet. Je kunt de probiotica bijvoorbeeld mengen met een lekkere snack of met een beetje natvoer.

Als je probiotica rechtstreeks aan je hond geeft, is het belangrijk om de tabletten of capsules eerst fijn te maken. Je kunt dit doen door ze te pletten of te vermalen.

een betrouwbare probiotica forte van dogsuppy

Probiotica Forte van Dogsuppy: een betrouwbare keuze

Probiotica Forte van Dogsuppy is een betrouwbare keuze voor een gezonde ontlasting bij honden. Het supplement bevat een unieke combinatie van 3 probioticastammen: prebiotica, parabiotica en postbiotica.

De combinatie van ingrediënten in Probiotica Forte is zo gemaakt dat de probiotica goed en langdurig werken. Ze vullen elkaar aan en versterken elkaar, waardoor ze efficiënter zijn dan probiotica die maar van één soort stam zijn. 

Met de Probiotica Forte van Dogsuppy zorg je voor:

 • Een betere spijsvertering: probiotica helpen om het eten van je hond beter te verteren. Dit kan ervoor zorgen dat je hond minder last heeft van diarree, obstipatie en winderigheid.
 • Een beter opnemen van voedingsstoffen: probiotica helpen om ervoor te zorgen dat je hond de voedingsstoffen uit zijn eten beter opneemt. Dit kan ervoor zorgen dat je hond gezonder is en minder kans heeft op tekorten aan voedingsstoffen.
 • Een betere weerstand: probiotica helpen om het immuunsysteem van je hond te versterken. Dit kan ervoor zorgen dat je hond minder last heeft van infecties.
Gerelateerde artikelen
Waarom stinkt de vacht van mijn hond

Waarom stinkt de vacht van mijn hond?

Lees meer
Vachtverzorging voor Franse Bulldog

Vachtverzorgingstips voor de Franse Bulldog

Lees meer
Waarom heeft mijn hond een doffe vacht

Waarom heeft mijn hond een doffe vacht?

Lees meer
Franse Bulldog is winderig

Help, mijn Franse Bulldog is winderig

Lees meer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.