Moet ik probiotica aan mijn hond geven?
Dogsuppy Blog - Ontdek alles over Probiotica voor Honden

Moet ik probiotica aan mijn hond geven?

Vraag je je af of het nodig is om probiotica aan je hond te geven? Het antwoord hangt af van verschillende factoren. Probiotica zijn levende bacteriën die van nature in de darmen van je hond voorkomen. Ze spelen een belangrijke rol bij een gezonde spijsvertering, immuunsysteem, huid- en vachtgezondheid, stressniveau en levensduur van je hond.

Hoe weet je of je hond probiotica nodig heeft?
Let op tekenen zoals krabben, slechte adem, diarree, constipatie, winderigheid of braken. Als deze symptomen langer dan drie dagen aanhouden, kan dit wijzen op spijsverteringsproblemen. Mogelijke andere oorzaken zijn veranderingen in voeding, verlatingsangst, langdurig antibioticagebruik of stressvolle ervaringen. 

Probiotica zijn ook een uitstekende preventieve maatregel. Door regelmatig probiotica aan je hond te geven, ondersteun je zijn darmgezondheid voortdurend. Dit kan helpen bij het voorkomen van mogelijke spijsverteringsproblemen en andere gezondheidskwesties.

Wat is de aanbevolen dosering?
De aanbevolen dosering wisselt op basis van leeftijd, ras en gezondheid. Over het algemeen wordt dagelijks gebruik aanbevolen, zoals bij de lekkere en gezonde snoepjes van Dogsuppy. Hiervan geef je één chewy per 10 kg lichaamsgewicht van je hond. Bijvoorbeeld, als je hond 20 kg weegt, zou de aanbevolen dosis twee chewies zijn. Binnen 2 tot 3 weken ervaar je een bewezen positief effect op de gezondheid van je trouwe viervoeter.

hoeveel probiotica geef ik aan mijn hond

Wat zijn probiotica?

Probiotica zijn kleine, levende bacteriën die van nature in onze darmen voorkomen. Ze zijn goed voor onze gezondheid als we er genoeg van binnenkrijgen. Deze beestjes zijn normaal te vinden in onze spijsvertering, zowel bij mensen als dieren, en helpen een gezonde darmomgeving te behouden. Je kunt ze ook bewust aan je dieet toevoegen, bijvoorbeeld via voedingssupplementen. Dit helpt de balans van goede bacteriën in ons lichaam te ondersteunen.

De rol van probiotica

Probiotica zijn ontzettend belangrijk om de darmflora gezond te houden. De darmflora bestaat uit een complex gemeenschap van bacteriën in onze darmen. Probiotica dragen bij aan de volgende zaken:

 • Spijsvertering: probiotica helpen bij de vertering van voedsel door het afbreken van voedingsstoffen in kleinere moleculen die gemakkelijker worden opgenomen. Dit helpt bij het voorkomen van spijsverteringsproblemen, zoals diarree, constipatie en.
 • Immuunsysteem: probiotica ondersteunen het immuunsysteem door de productie van antilichamen te stimuleren. Dit helpt je hond om infecties te bestrijden.
 • Huid- en vachtgezondheid: probiotica helpen bij het verbeteren van de huid- en vachtgezondheid door jeuk, irritatie en ontstekingen te verminderen.
 • Stressniveau: probiotica helpen bij het verminderen van stress door de aanmaak van neurotransmitters in balans te houden.

De rol van prebiotica, postbiotica en paraprobiotica

Naast probiotica zijn er ook prebiotica, postbiotica en paraprobiotica die een rol spelen in de wereld van microben in je lichaam.

 • Prebiotica zijn voedingsstoffen die de groei van probiotica bevorderen. Ze komen van nature voor in veel voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten en volle granen.
 • Postbiotica zijn de producten die door probiotica worden geproduceerd. Ze hebben ook gezondheidsvoordelen, zoals het versterken van het immuunsysteem en het verminderen van ontstekingen.
 • Paraprobiotica zijn bacteriën die in de darmen van mensen en dieren voorkomen, maar in tegenstelling tot probiotica zijn ze inactief of dood. Ze bieden toch gezondheidsvoordelen, zoals het verbeteren van de spijsvertering en het verminderen van ontstekingen.

De probiotica van Dogsuppy is een unieke combinatie van probiotica, prebiotica, postbiotica en paraprobiotica. De combinatie van deze elementen heeft een synergetisch effect. Dit betekent dat ze elkaars werking versterken. Zo dragen ze bij aan de gezondheid en het evenwicht van de darmflora van je hond.

probiotica prebiotica postbiotica en parabiotica

Hoe weet je of je hond probiotica nodig heeft?

Je hond kan dan misschien niet letterlijk met je praten, maar zijn gedrag spreekt boekdelen. Er zijn verschillende signalen die erop wijzen dat je harige vriend mogelijk probiotica nodig heeft, zoals:

 • Krabben
 • Slechte adem
 • Diarree
 • Constipatie
 • Winderigheid
 • Braken

Als een van deze symptomen langer dan drie dagen aanhoudt, kan het een teken zijn dat er iets mis is met de spijsvertering van je hond. Andere mogelijke oorzaken zijn:

 • Plotselinge veranderingen van het voer
 • Verlatingsangst
 • Langdurig antibioticagebruik
 • Stressvolle ervaringen

Is probiotica nodig voor elke hond?

Probiotica zijn niet per se noodzakelijk voor elke hond. Als je harige metgezel al een gebalanceerd dieet volgt en geen gezondheidsproblemen heeft, kan het zijn dat hij al een gezonde darmflora heeft ontwikkeld zonder de noodzaak van een probiotica supplement.

Probiotica wordt niet alleen ingezet als reactie op problemen, maar ook als een preventieve werking. Het regelmatig geven van probiotica, zelfs als je hond momenteel geen spijsverteringsproblemen heeft, draagt bij aan het behoud van een gezonde darmflora en het voorkomen van mogelijke toekomstige problemen. 

Probiotica helpen je hond zich goed te voelen. Ze zorgen ervoor dat de spijsvertering goed verloopt en dragen bij aan de algehele gezondheid, als een soort ondersteuning om alles op het juiste spoor te houden.

Naast de preventieve werking is hieronder nog een overzicht van wanneer jouw hond probiotica nodig heeft:

 • Als je hond antibiotica heeft gebruikt. Antibiotica doden niet alleen de slechte bacteriën, maar ook de goede bacteriën in de darmen. Probiotica helpen om de darmflora te herstellen na antibioticagebruik.
 • Als je hond een allergie of intolerantie heeft. Probiotica helpen om de darmwand te versterken en zo de opname van allergenen of intolerantie-voedingsmiddelen te verminderen.
 • Als je hond een chronische ziekte heeft. Probiotica helpen om het immuunsysteem te versterken en zo de symptomen van een chronische ziekte te verminderen.
 • Als je hond een gevoelige maag heeft. Probiotica helpen om de spijsvertering te verbeteren en zo de symptomen van een gevoelige maag te verminderen. Ze zijn ook goed om te geven na een ontwormingskuur, omdat ze de darmflora herstellen die door de ontwormingskuur aangetast kan zijn.

probiotica werkt preventief

Hoe vaak geef je probiotica aan je hond?

Hoe vaak je jouw hond probiotica moet geven, hangt af van factoren zoals leeftijd, ras en gezondheid. Over het algemeen wordt het aanbevolen om het dagelijks aan het dieet toe te voegen, zoals bij Dogsuppy – in de vorm van lekkere snoepjes.

Om de voordelen van probiotica optimaal te benutten, is het aan te raden om de probiotica op een nuchtere maag te geven. Zo krijgt het spijsverteringssysteem van je hond de beste kans om de goede bacteriën effectief op te nemen. 

Opmerken van veranderingen

Geduld is de sleutel wanneer je begint met het geven van probiotica aan je hond. Na enkele weken zul je bewezen positieve veranderingen opmerken, waaronder:

 • Een betere spijsvertering

 • Een gezondere vacht

 • Verminderde huidproblemen

 • Toegenomen energie

Combineren met andere supplementen

Wil je de voordelen verder optimaliseren? Overweeg probiotica te combineren met andere supplementen, zoals vitamines, mineralen of omega-3-vetzuren. Bekijk echter eerst hoe je hond reageert en controleer de voeding om er zeker van te zijn dat hij de beste ondersteuning krijgt. Het is altijd goed om de gezondheid van je hond in de gaten te houden. Twijfel je of heb je advies nodig? Vraag gerust een betrouwbare dierenarts om raad.

kan ik het combineren met supplementen

Probiotica kopen bij Dogsuppy

De unieke probiotica van Dogsuppy bestaat uit een slimme mix van 3 probioticastammen, prebiotica, paraprobiotica en postbiotica. Deze combinatie is ontworpen voor optimale prestaties, waardoor de probiotica effectief en langdurig hun werk doen.

Voor optimale resultaten kun je de probiotica het beste dagelijks toedienen. Onze formule is nauwkeurig afgestemd op het gewicht van jouw hond. Geef simpelweg 1 chewy per 10 kg lichaamsgewicht.

Bij Dogsuppy geloven we sterk in de kwaliteit van onze probiotica. Daarom bieden we een 60 dagen tevredenheidsgarantie. Als je niet volledig tevreden bent, kun je je aankoop binnen die periode terugsturen voor een volledige terugbetaling. Ontdek vandaag nog de voordelen van onze probiotica voor de gezondheid van je hond!

Gerelateerde artikelen
5 Natuurlijke rustgevende middelen voor honden

5 Natuurlijke rustgevende middelen voor honden

Lees meer
De beste probiotica voor je hond

De beste probiotica voor je hond

Lees meer
Dit is waarom je hond hijgt en onrustig is

Dit is waarom je hond hijgt en onrustig is

Lees meer
5 Mogelijke redenen waarom je hond hijgt en trilt

5 Mogelijke redenen waarom je hond hijgt en trilt

Lees meer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.