Labrador met jeuk: Wat kun je doen?
Dogsuppy Blog - Ontdek alles over Probiotica voor Honden

Labrador met jeuk: Wat kun je doen?

Heeft jouw Labrador last van vervelende jeuk? Je lieve Labrador verdient het om zich comfortabel en gelukkig te voelen. Als je merkt dat je harige vriend last heeft van vervelende jeuk, wil je ongetwijfeld snel een oplossing vinden. Het kan wel een uitdaging zijn om de exacte oorzaak van de jeuk te achterhalen. 

Hier zijn 7 mogelijke oorzaken van jeuk bij Labradors:

 1. Allergieën;
 2. Vlooien of parasieten;
 3. Droge huid;
 4. Stress of angst;
 5. Voedingsproblemen;
 6. Hormonale disbalans;
 7. Onderliggende gezondheidsproblemen.

Gelukkig zijn er vriendelijke manieren om je Labrador verlichting te bieden:

 • Regelmatig borstelen;
 • Gezonde voeding met essentiële voedingsstoffen;
 • Vermijd overmatig wassen;
 • Hydratatie;
 • Comfortabele leefomgeving;
 • Anti-jeuk probiotica van DogSuppy.

Waarom heeft je Labrador jeuk?

Jeuk bij Labradors kan verschillende oorzaken hebben. Het kan te maken hebben met allergieën, vlooien, droge huid, of zelfs stress. Het is belangrijk om te weten dat je dierenarts de beste persoon is om de oorzaak vast te stellen. De dierenarts kan tests uitvoeren en een grondige evaluatie doen om de reden achter de jeuk van je Labrador te achterhalen  

Als de jeuk wordt veroorzaakt door een onevenwichtigheid in de darmen, zijn probiotica een vriendelijke en ondersteunende oplossing om het welzijn van je harige vriend te verbeteren.

oorzaken van jeuk bij je labrador

7 mogelijke oorzaken van jeuk bij je Labrador

Jeuk bij Labradors is als een puzzel met verschillende stukjes. Het is belangrijk om naar de onderliggende oorzaken te kijken om doeltreffend hulp te bieden. Hier zijn enkele mogelijke redenen waarom je Labrador jeuk ervaart:

 1. Allergieën: labradors hebben net als mensen last van allergieën. Dit kunnen voedselallergieën, omgevingsallergieën of contactallergieën zijn. Voedselallergieën kunnen bijvoorbeeld ontstaan door bepaalde ingrediënten in het voedsel van je hond.
 2. Vlooien of parasieten: vlooien zijn vaak boosdoeners als het gaat om jeuk bij honden. Een vlooienbeet kan niet alleen irritatie veroorzaken, maar ook allergische reacties. Andere parasieten, zoals teken of mijten, kunnen ook jeuk veroorzaken.
 3. Droge huid: labradors zijn gevoelig voor een droge huid, vooral tijdens seizoensveranderingen. Dit kan worden verergerd door blootstelling aan droge lucht of frequente baden met agressieve shampoos.
 4. Stress of angst: labradors zijn gevoelige zielen, en stress of angst kan zich manifesteren in jeuk. Veranderingen in de omgeving, nieuwe mensen of geluiden kunnen stress veroorzaken.
 5. Voedingsproblemen: een dieet dat niet overeenkomt met de behoeften van je Labrador kan leiden tot huidproblemen en jeuk. Sommige ingrediënten kunnen allergische reacties veroorzaken.
 6. Hormonale disbalans: hormonale veranderingen, zoals die tijdens de puberteit, zwangerschap of ouderdom, kunnen ook jeuk veroorzaken.
 7. Onderliggende gezondheidsproblemen: soms kan jeuk een symptoom zijn van andere gezondheidsproblemen zoals infecties, schimmels of zelfs interne aandoeningen.

Hoe helpen probiotica bij jeuk?

Probiotica zijn kleine, vriendelijke bacteriën die goed zijn voor de darmen van je hond. Ze helpen de balans van de darmflora te herstellen. Onze Probiotica Forte anti-jeuk gaat nog verder. Speciaal ontwikkeld voor honden met jeukproblemen en die last hebben van poten likken, bevat het quercétine voor ontstekingsremming, colostrum voor immuunregulatie en medicinale kruiden om jeuk te verminderen bij honden.

Als de darmen van je Labrador gezond zijn, heeft dit een positieve invloed op de algehele gezondheid, inclusief de huid. Probiotica ondersteunen niet alleen de spijsvertering, maar versterken ook het immuunsysteem, wat op zijn beurt helpt bij het verminderen van jeuk.

hoe helpen probiotica bij jeuk

Hoe geef je je Labrador probiotica?

Probiotica zijn beschikbaar in verschillende vormen, zoals poeders, capsules en smakelijke traktaties. Voeg de probiotica volgens de instructies of aanbevelingen van de dierenarts toe aan het dieet van je hond. Wees geduldig, want het kan even duren voordat je verbeteringen opmerkt.

Bij DogSuppy is de formule afgestemd op het gewicht van je hond. Geef 1 chewy per dag voor elke 10 kg lichaamsgewicht. Hier is een handige samenvatting:

 • Minder dan 10 kg: 1 chewy per dag;
 • 10 - 20 kg: 2 chewies per dag;
 • 20 - 30 kg: 3 chewies per dag;
 • Meer dan 30 kg: 4 chewies per dag.

Na 2-3 weken zie je meestal al dat de ontlasting beter wordt en dat kwaaltjes zoals jeuk verminderen. Na 2-3 maanden krijg je de volledige resultaten, waardoor je hond geen last meer heeft van problemen door een niet-evenwichtige darmgezondheid. Ook zal de vacht en huid van je Labrador er gezonder uitzien, en de ontlasting zal er altijd mooi en stevig uitzien.

5 tips tegen jeuk bij Labradors

Naast probiotica zijn er andere dingen die je kunt doen om jeuk bij Labradors te verminderen. Hier zijn 5 tips tegen jeuk bij Labradors.

1. Regelmatig borstelen

Een simpele, maar effectieve stap om jeuk te verminderen, is regelmatig borstelen. Hiermee verwijder je niet alleen losse haren, maar ook huidschilfers en vuil. Vooral Labradors met een dikke vacht hebben baat bij regelmatig borstelen om de luchtcirculatie te verbeteren en irritatie te verminderen.

2. Gezonde voeding met belangrijke voedingsstoffen

Wat je Labrador eet, heeft invloed op de gezondheid van de huid. Kies voeding met gezonde vetten zoals omega-3 en omega-6 vetzuren. Deze vetten maken niet alleen de vacht mooi, maar zorgen ook voor een gezonde huid. Bespreek met de dierenarts om er zeker van te zijn dat het dieet van je hond alle nodige voedingsstoffen bevat.

zorg voor gezonde voeding tegen jeuk van honden

3. Vermijd overmatig wassen

Hoewel het belangrijk is je Labrador schoon te houden, kan te vaak wassen de huid uitdrogen. Gebruik een milde hondenshampoo en was alleen als het echt nodig is. Te veel wassen kan de natuurlijke oliën van de huid verwijderen, wat jeuk en irritatie kan veroorzaken.

4. Hydratatie

Zorg ervoor dat je Labrador genoeg water drinkt. Voldoende vocht is belangrijk voor een gezonde huid. Je kunt ook vochtinbrengende shampoos gebruiken tijdens het baden om de huid te voeden en uitdroging te voorkomen.

5. Een comfortabele leefomgeving 

Maak de leefomgeving van je Labrador zo comfortabel mogelijk. Zorg voor schaduw op warme dagen en vermijd blootstelling aan extreme weersomstandigheden. Een goed onderhouden, schone leefomgeving helpt ook allergenen te verminderen.

probiotica voor labradors met jeuk

Conclusie

Als je Labrador last heeft van jeuk, is het gebruik van probiotica een vriendelijke benadering. Het is belangrijk om de oorzaak van de jeuk te achterhalen. Lukt dit niet zelf, dan is een bezoek aan de dierenarts het beste. Met professioneel advies, liefdevolle zorg en de juiste voeding kun je je Labrador helpen zich weer comfortabel en gelukkig te voelen. 

Geef je harige vriend de aandacht die hij verdient en ontdek hoe probiotica een positieve impact hebben op zijn jeuk en algehele welzijn.

Probiotica kopen bij DogSuppy

Bij DogSuppy ben je zeker van kwalitatieve probiotica voor een optimale gezondheid van je trouwe viervoeter. Ons zorgvuldig samengestelde assortiment biedt meerdere probiotische opties, van capsules tot smakelijke traktaties, om aan de behoeften van elke hond te voldoen. 

Onze experts helpen je graag om de juiste keuze te maken voor de gezondheid van je hond.Met duidelijke informatie en adviezen van dierenartsen maken we het eenvoudig om goede beslissingen te nemen. 

Bestel vandaag nog bij DogSuppy en geef je hond de extra ondersteuning die hij verdient. Vertrouw op ons assortiment en team om de gezondheid en blijdschap van je hond te verbeteren. 

Gerelateerde artikelen
5 Natuurlijke rustgevende middelen voor honden

5 Natuurlijke rustgevende middelen voor honden

Lees meer
De beste probiotica voor je hond

De beste probiotica voor je hond

Lees meer
Dit is waarom je hond hijgt en onrustig is

Dit is waarom je hond hijgt en onrustig is

Lees meer
5 Mogelijke redenen waarom je hond hijgt en trilt

5 Mogelijke redenen waarom je hond hijgt en trilt

Lees meer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.