Is probiotica geschikt voor puppies?
Dogsuppy Blog - Ontdek alles over Probiotica voor Honden

Is probiotica geschikt voor puppies?

Puppy's zijn levendig, speels en vol energie, maar hun gezondheid heeft speciale aandacht nodig. Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar heel belangrijk is voor hun welzijn, is probiotica. 

Probiotica zijn levende bacteriën die goed zijn voor de darmen. Ze komen van nature voor in de darmen van zowel mensen als dieren en spelen een belangrijke rol bij de spijsvertering en het opnemen van voedingsstoffen.

Probiotica helpen om de darmflora in balans te brengen, wat kan leiden tot de volgende voordelen voor puppies:

 • Verbeterde spijsvertering;
 • Sterker immuunsysteem;
 • Gezondere huid.

 • Het is belangrijk om probiotica te kiezen die geschikt is voor jouw puppy, zoals de Probiotica Forte van Dogsuppy. Deze bevatten een unieke mix van 3 verschillende stammen probiotica, samen met prebiotica, postbiotica en parabiotica. Deze ingrediënten werken samen om de darmflora van je puppy te ondersteunen.

  Je kunt beginnen met probiotica zodra je puppy vast voedsel begint te eten. Probiotica helpt niet alleen bij het ondersteunen van de gezondheid van je puppy, maar ook in het voorkomen van gezondheidsproblemen. 

  wat doen probiotica voor puppies

  Wat doen probiotica voor puppies?

  Probiotica zijn levende bacteriën die goed zijn voor de darmen. Ze komen van nature voor in de darmen van zowel mensen als dieren en spelen een belangrijke rol bij de spijsvertering en de opname van voedingsstoffen. 

  Naast deze taken, dragen probiotica ook bij aan het verhogen van de weerstand en verminderen ze huidproblemen. 

  In simpele woorden zijn probiotica kleine vriendelijke organismen die helpen de buik van je puppy gezond te houden en het lichaam te beschermen tegen ongewenste indringers.

  3 redenen waarom puppies júist probiotica kunnen gebruiken

  Puppies zijn volop in ontwikkeling. Ze groeien en ontwikkelen zich snel, en hun lichaam is constant aan het veranderen. Dit kan leiden tot een aantal uitdagingen. 

  Hier zijn 3 redenen waarom je puppy kan profiteren van probiotica. 

  1. Gevoelige spijsvertering

  Puppies hebben een verhoogde kans op spijsverteringsproblemen, zoals diarree, gasvorming en buikpijn. Dit komt doordat hun darmflora nog volop in ontwikkeling is.

  De darmflora is een verzameling van bacteriën, schimmels en andere micro-organismen die in de darmen leven. Deze micro-organismen spelen een belangrijke rol bij de spijsvertering, het immuunsysteem en de algemene gezondheid. 

  Een gezonde darmflora is belangrijk voor een goede spijsvertering. Probiotica helpen om de darmflora in balans te brengen door de groei van goede bacteriën te stimuleren en de groei van slechte bacteriën te remmen.

  2. Opbouwen van weerstand

  Ook het immuunsysteem van puppies is nog vollop in ontwikkeling. Dit betekent dat ze vatbaarder zijn voor infecties dan volwassen honden. Denk aan bacteriële infecties, parasitaire infecties en schimmelinfecties.

  Probiotica zorgen ervoor dat puppies een sterker immuunsysteem krijgen. Ze doen dit door de natuurlijke productie van antilichamen te stimuleren. Antilichamen zijn eiwitten die het lichaam helpen om infecties te bestrijden.

  Daarnaast helpen probiotica om de darmwand te versterken. Een sterke darmwand helpt om schadelijke bacteriën buiten te houden. Zo geef je met probiotica het immuunsysteem van je puppy een extra steuntje in de rug.

  helpt bij het opbouwen van weerstand

  3. Gevoelig voor huidproblemen

  Puppies hebben een dunnere en gevoeligere huid dan volwassen honden. Dit komt omdat hun huid nog volop in ontwikkeling is. De huid is het grootste orgaan van het lichaam en speelt een belangrijke rol bij de bescherming van het lichaam tegen infecties en ziekten.

  Een gezonde darmflora is belangrijk voor de gezondheid van de huid. De bacteriën in de darmflora helpen om voedingsstoffen te produceren die nodig zijn voor een gezonde huid.

  Als de darmflora uit balans is, kan dit leiden tot huidproblemen, zoals:

  • Eczeem;
  • Dermatitis;
  • Psoriasis.

  Probiotica helpen om huidproblemen te verminderen door de darmflora in balans te brengen. Dit doen ze door de productie van immuuncellen te stimuleren. Immuuncellen helpen het lichaam te beschermen tegen infecties en ziekten.

  Is probiotica veilig voor puppies?

  Probiotica zijn over het algemeen veilig voor puppies. Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten:

  • Zorg ervoor dat je probiotica koopt die speciaal voor puppies is ontwikkeld, of die puppies kunnen gebruiken. Deze probiotica spelen in op de behoeften van puppies en bevatten de juiste bacteriestammen.
  • Begin met een lage dosering en bouw deze geleidelijk op – of houd je aan de instructies van het supplement. Zo voorkom je dat je puppy last krijgt van bijwerkingen, zoals diarree.
  • Als je puppy last krijgt van bijwerkingen, stop dan met het geven van probiotica en raadpleeg je dierenarts.

  is probiotica veilig voor puppies

  Wanneer je kunt beginnen met probiotica

  Het is slim om zo vroeg mogelijk te denken aan de gezondheid van je puppy. Zodra ze de overgang maken naar vast voedsel, kun je beginnen met het toevoegen van probiotica aan hun dieet. Dit is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat hun buikje gezond en in balans blijft.

  Door probiotica op jonge leeftijd te introduceren, geef je de goede bacteriën in hun darmen een voorsprong. Hierdoor kunnen ze zich beter ontwikkelen en hun spijsvertering optimaliseren. Dus, aarzel niet - start met het ondersteunen van de buikgezondheid van je puppy vanaf het moment dat ze vast voedsel gaan eten!

  Probiotica voor puppies kopen bij Dogsuppy

  Wil je je puppy een gezonde darmflora geven? Dan zijn de probiotica van Dogsuppy een goede keuze. 

  Deze probiotica bevatten niet alleen goede bacteriën, maar ook prebiotica, postbiotica en parabiotica. Deze ingrediënten werken samen om de darmflora van je puppy te ondersteunen.

  • Prebiotica zijn voedingsstoffen die de groei van goede bacteriën bevorderen.
  • Postbiotica zijn stoffen die vrijkomen als goede bacteriën afsterven. Deze stoffen hebben ook een gunstige invloed op de darmgezondheid. 
  • Parabiotica zijn levende bacteriën die niet in de darmflora van de hond voorkomen, maar die toch een gunstige invloed kunnen hebben.

  Dankzij deze unieke mix met extra ingrediënten zoals pectines en zink, verbeter je de gezondheid van je puppy en voorkom je allerlei gezondheidsproblemen. Probeer de probiotica van Dogsuppy vandaag nog – met 60 dagen tevredenheidsgarantie!

  Gerelateerde artikelen
  5 Natuurlijke rustgevende middelen voor honden

  5 Natuurlijke rustgevende middelen voor honden

  Lees meer
  De beste probiotica voor je hond

  De beste probiotica voor je hond

  Lees meer
  Dit is waarom je hond hijgt en onrustig is

  Dit is waarom je hond hijgt en onrustig is

  Lees meer
  5 Mogelijke redenen waarom je hond hijgt en trilt

  5 Mogelijke redenen waarom je hond hijgt en trilt

  Lees meer

  Laat een reactie achter

  Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.