Het belang van een voedingssupplement voor honden
Dogsuppy Blog - Ontdek alles over Probiotica voor Honden

Het belang van een voedingssupplement voor honden

Voordelen van voedingssupplementen voor honden

Er zijn veel voordelen aan het gebruik van voedingssupplementen voor honden. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn een verbeterde gezondheid, een betere algehele lichaamsfunctie en een langere levensduur.

Bij gebruik in combinatie met een gezond dieet kunnen voedingssupplementen de algehele gezondheid van uw hond helpen verbeteren. Ze kunnen helpen het immuunsysteem te stimuleren, de gezondheid van de gewrichten te verbeteren en de algehele lichaamsfunctie te bevorderen.

Voedingssupplementen kunnen ook helpen de levensduur van uw hond te verlengen. In combinatie met een gezond voedingspatroon en regelmatige lichaamsbeweging kunnen ze veel ernstige gezondheidsproblemen helpen voorkomen. 

Soorten voedingssupplementen voor honden

Er zijn verschillende voedingssupplementen op de markt voor honden. Sommige zijn gemaakt om een specifiek tekort aan te pakken, terwijl andere op de markt worden gebracht als supplementen voor alle doeleinden die aan het dieet van een hond moeten worden toegevoegd. Een van de meest voorkomende ingrediënten in deze supplementen zijn vitamines, mineralen en vetzuren.

Het kiezen van het juiste supplement kan moeilijk zijn, omdat er geen pasklare oplossing is. Het is belangrijk om een dierenarts te raadplegen om te bepalen of uw hond baat heeft bij een voedingssupplement en welke het meest geschikt is. Sommige factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zijn onder meer de leeftijd van de hond, het activiteitenniveau en de algehele gezondheid.

Enkele van de meest populaire supplementen voor honden zijn:

  • Probiotica: de gezondheid van je hond start vanuit de darmen. Teveel slechte bacteriën? Dan gaat je hond zich standaard minder goed voelen en vaak last hebben van jeuk als gevolg. 
  • Multivitaminen: Multivitaminen zijn ontworpen om essentiële voedingsstoffen te leveren die mogelijk ontbreken in het dieet van een hond.
  • Omega 3-6-9: om irritatie aan de huid te vermijden helpen deze supplementen om bij te dragen aan een gezonde vacht
  • Heup & gewrichten: sommige honden hebben last van artrose of pijnlijke gewrichten. Om de botten zo goed mogelijk te ondersteunen is een supplement voor heup & gewrichten daarom belangrijk.

Hoe voedingssupplementen aan honden geven? 

Als het gaat om voedingssupplementen voor honden, zijn er verschillende belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden.

Het eerste dat u in gedachten moet houden, is dat de kwaliteit van het supplement ertoe doet. Zoek naar een gerenommeerd merk dat hoogwaardige ingrediënten gebruikt. DogSuppy heeft meerdere verificaties en certificaten van hoge kwaliteit en produceert alles in België voor een optimale controle van de producten.

Het volgende waar u rekening mee moet houden, is de leeftijd en de gezondheid van uw hond. Puppy's en oudere honden hebben mogelijk andere supplementen nodig dan de tussenliggende. Vraag hiervoor gerust advies aan ons team.

En tot slot, raadpleeg gerust je dierenarts voordat je hond start met een nieuw supplement, vooral als hij gezondheidsproblemen heeft. Verwijs daar gerust naar onze producten zodat ook de dierenarts kan bevestigen of deze oplossing werkt als je veel vertrouwen hebt in je dierenarts. 

Dat gezegd zijnde, hier zijn enkele algemene tips voor het geven van voedingssupplementen aan honden:

Als je een poeder- of pillensupplement aan het voer van je hond toevoegt, meng het dan goed door het voer, zodat hij het er niet uit kan pikken. Je kunt ook pillen verstoppen in natvoer of smeerkaas.

Heb je een chewy? Dan vindt je hond dit meestal leuk als snoepje. Wij kiezen bewust om onze chewies af te werken met een klein laagje vleessmaak, waardoor deze makkelijk opgegeten worden (sommige chewies zijn met vis smaak en zijn bijgevolg minder aantrekkelijk).

Sommige supplementen zijn ook vloeibaar, deze moeten toegevoegd worden aan de drinkbak van je hond. Zorg hier voor genoeg pompjes.

Waarop letten bij voedingssupplementen voor honden?

Wanneer u op zoek bent naar een voedingssupplement voor je hond, moet je overwegen wat hun specifieke behoeften zijn. Sommige supplementen zijn gunstig voor alle honden, terwijl andere gericht zijn op specifieke levensfasen, rassen of gezondheidsproblemen. Hier zijn enkele dingen waar u op moet letten bij het kiezen van een supplement:

  1. Zorg ervoor dat het supplement is gemaakt met hoogwaardige ingrediënten en vrij is van kunstmatige toevoegingen, vulstoffen en bijproducten.

  2. Het supplement moet een verscheidenheid aan heilzame voedingsstoffen bevatten, zoals antioxidanten, omega-vetzuren, probiotica en vitamines en mineralen.

  3. Het is belangrijk dat de dosering geschikt is voor het gewicht en de grootte van uw hond. Raadpleeg uw dierenarts als u niet zeker weet welke dosering geschikt is voor uw pup.

Zichtbare fysieke verbeteringen binnen 3 weken.

Als trouwe lezer van onze blog krijg je tijdelijk extra korting. Gebruik de code DOGSUPPY10 en ontvang 10% korting op je eerste bestelling.

Ontdek Probiotica Forte - Bestel Nu!

Gerelateerde artikelen
5 Natuurlijke rustgevende middelen voor honden

5 Natuurlijke rustgevende middelen voor honden

Lees meer
De beste probiotica voor je hond

De beste probiotica voor je hond

Lees meer
Dit is waarom je hond hijgt en onrustig is

Dit is waarom je hond hijgt en onrustig is

Lees meer
5 Mogelijke redenen waarom je hond hijgt en trilt

5 Mogelijke redenen waarom je hond hijgt en trilt

Lees meer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.