Heeft je puppy diarree? Ontdek de beste tips
Dogsuppy Blog - Ontdek alles over Probiotica voor Honden

Heeft je puppy diarree? Ontdek de beste tips

Diarree is een veelvoorkomend probleem bij puppy's. Het kan verschillende oorzaken hebben, zoals een verandering in voeding, stress, of een infectie. Meestal is diarree van korte duur en gaat het vanzelf over. Maar in sommige gevallen kan het ernstiger zijn en leiden tot uitdroging.

In deze blogpost bespreken we de beste tips om diarree bij puppy's te behandelen en te voorkomen.

Oorzaken van diarree bij puppy's

Ontdek waarom puppy's last kunnen hebben van diarree. Van veranderingen in voeding tot stress en infecties, hier zijn de belangrijkste oorzaken om op te letten.

1. Verandering in voeding

 • Nieuwe voeding: de darmflora van je puppy heeft tijd nodig om zich aan te passen aan een nieuwe voeding. Dit kan leiden tot diarree, vooral als de verandering te snel wordt doorgevoerd.
 • Verkeerde voeding: sommige puppy's hebben een gevoelige maag en reageren op bepaalde voedingsmiddelen. Dit kan leiden tot diarree.

2. Stress

 • Verandering van omgeving: puppy's die net bij hun moeder en nestgenoten vandaan zijn, kunnen stress ervaren door de nieuwe omgeving. Dit kan leiden tot diarree.
 • Reizen: reizen kan stressvol zijn voor puppy's en kan leiden tot diarree.
 • Angst: puppy's die angstig zijn, kunnen diarree krijgen.
Diarree bij puppy oorzaken

3. Infecties

 • Virussen: bekende virussen, zoals het parvovirus, kunnen diarree veroorzaken.
 • Bacteriën: bacteriën, waaronder salmonella, kunnen diarree veroorzaken bij puppy's.
 • Parasieten: parasieten, zoals giardia, zijn ook een veelvoorkomende oorzaak van diarree bij jonge honden.

4. Wormen

 • Spoelwormen: spoelwormen zijn de meest voorkomende parasiet bij puppy's. Ze kunnen diarree, braken en gewichtsverlies veroorzaken.
 • Lintwormen: lintwormen kunnen diarree, braken en jeuk aan de anus veroorzaken.
 • Haakwormen: haakwormen kunnen bloedarmoede en gewichtsverlies veroorzaken.
Wormen zorgen voor diarree bij puppies

5. Medicijnen

 • Antibiotica: antibiotica kunnen de darmflora van je puppy verstoren en leiden tot diarree.
 • Ontwormingsmiddelen: ontwormingsmiddelen kunnen diarree veroorzaken als ze te hoog gedoseerd zijn. Deze diarree kan ook een teken zijn dat het ontwormingsmiddel effectief is in het elimineren van wormeitjes en parasieten uit het maag-darmkanaal van je puppy.

6. Voedselallergieën

Sommige puppy's zijn allergisch voor bepaalde voedingsmiddelen, zoals granen, zuivelproducten of vlees. Dit kan leiden tot diarree, jeuk en braken.

Diarree bij puppy’s behandelen

Als je puppy last heeft van diarree, is het belangrijk om snel te handelen om de gezondheid van je huisdier te beschermen. Hier zijn enkele effectieve manieren om diarree bij puppy's te behandelen:

Dieet

Een aangepast dieet kan helpen bij het herstellen van de darmflora van je puppy en het verminderen van diarree. Door licht verteerbaar voedsel te geven, zoals gekookte kip en rijst, kan de spijsvertering van je puppy worden ondersteund en kan diarree worden verminderd.

Medicijnen

In ernstige gevallen van diarree kan de dierenarts medicijnen voorschrijven om de symptomen te verlichten en de onderliggende oorzaak aan te pakken. Afhankelijk van de diagnose kan dit antibiotica of antiparasitaire medicijnen omvatten om infecties te bestrijden.

Probiotica

Het geven van probiotica aan je puppy kan helpen bij het herstellen van een gezonde darmflora. Probiotica bevatten goede bacteriën die de spijsvertering ondersteunen en diarree verminderen. Bij DogSuppy hebben we een speciale Puppy Probiotica om de darmflora en spijsvertering te ondersteunen. 

Probiotica tegen diarree bij honden

Zo voorkom je diarree bij je puppy

Voorkomen is beter dan genezen als het gaat om de gezondheid van je puppy. Hier zijn enkele eenvoudige tips om diarree bij je puppy te voorkomen:

Vaste voeding

Geef je puppy een consistente voeding. Het is belangrijk om zijn dieet niet te vaak te veranderen, omdat abrupte veranderingen de spijsvertering van je puppy kunnen verstoren.

Kleine porties, vaker per dag

Verdeel de maaltijden van je puppy over meerdere kleine porties gedurende de dag. Dit helpt om de spijsvertering te bevorderen en overbelasting van het maag-darmkanaal te voorkomen.

Water helpt bij diarree honden

Vers water

Zorg ervoor dat je puppy altijd toegang heeft tot vers water. Voldoende hydratatie is zeer belangrijk voor een gezonde spijsvertering en kan helpen om constipatie of uitdroging te voorkomen.

Regelmatig ontwormen

Ontworm je puppy regelmatig volgens het advies van je dierenarts. Dit helpt om parasitaire infecties te voorkomen, die een veelvoorkomende oorzaak van diarree kunnen zijn.

Vermijd contact met zieke honden

Houd je puppy weg van andere honden die symptomen van diarree vertonen. Besmettelijke ziekten kunnen zich gemakkelijk verspreiden tussen honden, dus vermijd situaties waarin je puppy in contact kan komen met zieke dieren.

DogSuppy probiotica voor puppy’s met diarree

Heeft je puppy last van diarree? Geen zorgen! DogSuppy heeft speciale probiotica ontwikkeld om de darmflora en spijsvertering van je puppy te ondersteunen. Deze kleine snoepjes zijn specifiek gemaakt voor puppy's en kunnen eenvoudig worden gegeven: slechts 2 per dag.

Onze Puppy Probiotica bevat meer dan 3 miljard goede bacteriën per snoepje, wat kan helpen bij het herstellen van de darmgezondheid van je puppy. Bovendien is het vrij van ingrediënten zoals kip, rund, lam en vis, wat ideaal is voor puppy's met allergieën.

Door onze probiotica te geven, kun je niet alleen de darmflora van je puppy ondersteunen, maar ook jeuk, pootlikken en gras eten verlichten of stoppen. Het is een natuurlijke en effectieve manier om de gezondheid van je puppy te bevorderen.

Met een tevredenheidsgarantie van 60 dagen en een snelle verzending, kun je er zeker van zijn dat je puppy snel weer op weg is naar een gezond en gelukkig leven.

Gerelateerde artikelen
5 Natuurlijke rustgevende middelen voor honden

5 Natuurlijke rustgevende middelen voor honden

Lees meer
De beste probiotica voor je hond

De beste probiotica voor je hond

Lees meer
Dit is waarom je hond hijgt en onrustig is

Dit is waarom je hond hijgt en onrustig is

Lees meer
5 Mogelijke redenen waarom je hond hijgt en trilt

5 Mogelijke redenen waarom je hond hijgt en trilt

Lees meer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.