Heeft je hond jeuk aan de poten? Dit doe je er tegen
Dogsuppy Blog - Ontdek alles over Probiotica voor Honden

Heeft je hond jeuk aan de poten? Dit doe je er tegen

Heeft je harige vriend constant last van jeukende poten? Het is frustrerend om je hond ongemakkelijk te zien. Honden krabben en likken af en toe aan hun poten, maar overmatige jeuk wijst op een onderliggend probleem. 

Symptomen van jeuk aan de poten zijn:

 • Krabben, likken en bijten aan de poten;
 • Roodheid, zwelling en ontsteking;
 • Kale plekken, korstjes en wondjes;
 • Onrust, slaapproblemen, verminderde eetlust;
 • Agressie bij aanraking van de poten.

Oplossingen voor jeuk aan de poten:

 • Voetbadjes met havermout;
 • Houd de poten schoon;
 • Zorg voor een gezonde voeding;
 • Probiotica;
 • Bezoek een dierenarts.

DogSuppy Probiotica Forte anti-jeuk is een effectieve oplossing met bewezen resultaat binnen 2-3 weken. De lekkere snoepjes verbeteren de darmflora, versterken het immuunsysteem en verminderen ontstekingen.

Waarom heeft mijn hond jeuk aan de poten

Waarom heeft mijn hond jeuk aan de poten?

Jeuk aan de poten is een veelvoorkomend probleem bij honden en heeft verschillende oorzaken. Het herkennen van de symptomen en begrijpen van de onderliggende redenen is belangrijk om je harige metgezel de juiste zorg te geven.

Allergieën

Sommige honden hebben last van allergieën. Dit kan komen door bepaald voedsel (zoals gluten of eiwitten) of allergenen in de omgeving, zoals pollen. Let op tekenen zoals veel likken, kauwen of rode plekken rond de poten.

Ongedierte

Teekbeten, vlooienbeten of mijten kunnen intense jeuk en irritatie veroorzaken, vooral tussen de poten en op de voetzolen. Controleer de poten regelmatig op teken of vraag de dierenarts om hulp.

Voeding

Het eten van je hond is belangrijk voor de gezondheid van de huid en vacht. Een onevenwichtig dieet kan leiden tot jeukende poten. Bespreek met de dierenarts mogelijke veranderingen in het dieet, zoals hypoallergeen voedsel of supplementen zoals de Probiotica Forte van DogSuppy, die de huidgezondheid ondersteunen.

Voeding kan jeuk veroorzaken bij hond

Symptonen herkennen: waar moet je op letten?

De symptomen van jeuk aan de poten kunnen worden onderverdeeld in klinische symptomen (die te zien zijn op de huid) en gedragsmatige symptomen (die te zien zijn in het gedrag van de hond).

Klinische symptomen

 • Krabben, likken en bijten: dit is het meest voorkomende symptoom van jeuk aan de poten. Let op overmatige of obsessieve aandacht voor de poten.
 • Roodheid, zwelling en ontsteking: de huid van de poten kan rood, gezwollen en warm aanvoelen. Ontsteking kan leiden tot pijn en gevoeligheid.
 • Kale plekken, korstjes en wondjes: door krabben en likken kan de hond zijn vacht beschadigen. Kale plekken, korstjes en wondjes kunnen wijzen op een chronisch probleem.
 • Andere symptomen: afhankelijk van de oorzaak van de jeuk, kan je hond ook last hebben van:
  • Haaruitval
  • Schilfering
  • Verdikking van de huid
  • Abnormale afscheiding
  • Slechte geur
Gedragsmatige symptomen van jeuk aan poten hond

Gedragsmatige symptomen

 • Onrust: de hond kan onrustig zijn en voortdurend aan zijn poten krabben of likken.
 • Moeilijkheden met slapen: jeuk kan de hond van zijn rust beroven.
 • Verminderde eetlust: pijn en ongemak kunnen de eetlust van de hond beïnvloeden.
 • Agressie: sommige honden kunnen agressief worden als hun poten worden aangeraakt.

Tips om jeuk aan de poten te herkennen

Neem op een rustige dag een momentje de tijd om op je hond te letten. Als hij vaak aan zijn poten krabt, likt of bijt, zijn dat hints van jeuk. Neem even de tijd om zijn poten te bekijken. Let op roodheid, zwelling, kale plekken of wondjes. Voel ook of zijn poten warmer zijn dan normaal, dat kan wijzen op ontsteking.

Vraag jezelf af of er andere signalen zijn, zoals haaruitval, schilfering, verdikking van de huid, ongewone afscheiding of een rare geur. Deze kleine dingen vertellen veel over de gezondheid van je hond.

Zie je observaties als pagina's in een boek over de gezondheid van je hond. Ze geven inzicht. Als je twijfelt of de symptomen aanhouden, raadpleeg dan een dierenarts. Samen zorgen jullie voor een gezond en vrolijk leven voor je harige vriend.

Oplossingen voor jeuk aan de poten

Oplossingen voor jeuk aan de poten

Wanneer je ontdekt dat je trouwe viervoeter last heeft van jeuk aan de poten, zijn er enkele zorgzame stappen die je kunt nemen om hem verlichting te geven.

Verwen je hond met kalmerende voetbadjes

Havermoutbaden zijn een natuurlijke en effectieve manier om irritatie te verminderen. De ontstekingsremmende en hydraterende eigenschappen van havermout verzachten de gevoelige huid van de poten. Laat je hond na een wandeling of speeltijd in een lauwwarm havermoutbadje ontspannen en geniet van de verlichting.

Houd de poten van je hond schoon en vrij van allergenen

Spoel de poten van je hond na elke wandeling af met water om vuil, pollen en andere irriterende stoffen te verwijderen. Dit helpt om de jeuk te verminderen en verdere irritatie te voorkomen. Vermijd contact met irriterende stoffen: gras, zand, schoonmaakmiddelen, etc. kunnen de jeuk verergeren. Bekijk ook even de nagels van je hond en knip ze als dat nodig is. Lange nagels kunnen de huid beschadigen en jeuk veroorzaken.

Zorg voor een gezonde voeding tegen jeuk bij hond

Zorg voor een gezonde voeding

Dit is belangrijk voor de algehele gezondheid van je hond, inclusief de gezondheid van zijn huid. Overweeg speciale voeding of supplementen die de huidgezondheid bevorderen. Omega-3 vetzuren, visolie en biotine zijn enkele voedingsstoffen die de jeuk verminderen en de huid van je hond van binnenuit versterken.

Vraag om hulp bij je dierenarts als de jeuk blijft

Heb je bovenstaande tips geprobeerd en blijft de jeuk aanhouden? Neem dan contact op met je dierenarts. De dierenarts kan je hond onderzoeken en de oorzaak van de jeuk vaststellen. Mogelijk is er een medische aandoening die de jeuk veroorzaakt, waar de dierenarts een passende behandeling voor kan vinden.

Hoe probiotica helpt bij jeuk aan de poten van je hond

Hoe probiotica helpt bij jeuk aan de poten

Eén van de meest effectieve oplossingen om jeuk aan de poten te verlichten is het gebruik van probiotica.

Hoe probiotica je hond helpt:

 • Ondersteuning van de darmflora: probiotica zijn levende bacteriën die de darmflora van je hond in balans brengen. Een gezonde darmflora is belangrijk voor de algehele gezondheid van je hond, inclusief de gezondheid van zijn huid.
 • Versterking van het immuunsysteem: probiotica helpen het immuunsysteem van je hond te versterken, waardoor hij beter bestand is tegen allergieën en infecties die jeuk aan de poten kunnen veroorzaken.
 • Vermindering van ontstekingen: probiotica verminderen ontstekingen in de huid, wat de jeuk en roodheid verlicht

DogSuppy's Probiotica

De Probiotica Forte van DogSuppy hebben een bewezen positief effect binnen 2 tot 3 weken, waardoor je hond snel verlichting ervaart. Ze komen in de vorm van lekkere snoepjes, zodat je harige vriend het met alle plezier zal eten. DogSuppy's probiotica dragen niet alleen bij aan het verminderen van jeuk, maar ondersteunen ook de algehele gezondheid van je hond. Wij zijn zo overtuigd van de effectiviteit van onze probiotica dat we een 100% tevredenheidsgarantie bieden.

Bestel vandaag nog en ervaar de positieve veranderingen binnen enkele weken.

Gerelateerde artikelen
5 Natuurlijke rustgevende middelen voor honden

5 Natuurlijke rustgevende middelen voor honden

Lees meer
De beste probiotica voor je hond

De beste probiotica voor je hond

Lees meer
Dit is waarom je hond hijgt en onrustig is

Dit is waarom je hond hijgt en onrustig is

Lees meer
5 Mogelijke redenen waarom je hond hijgt en trilt

5 Mogelijke redenen waarom je hond hijgt en trilt

Lees meer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.