Dit is waarom je hond hijgt en onrustig is
Dogsuppy Blog - Ontdek alles over Probiotica voor Honden

Dit is waarom je hond hijgt en onrustig is

Je hond is meer dan alleen een huisdier; hij is je trouwe metgezel, altijd aan je zijde. Dus wanneer je merkt dat je hond hijgt en onrustig is, is het begrijpelijk dat je je zorgen maakt. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je harige vriend deze symptomen vertoont, en het is belangrijk om te begrijpen wat er aan de hand kan zijn.

Stress en angst

Soms kunnen honden gestrest zijn, net als wij. Dingen zoals onweer, vuurwerk of veranderingen in de omgeving kunnen hen onrustig maken en laten hijgen. Gelukkig zijn er natuurlijke manieren om je hond te helpen ontspannen.

Natuurlijke ontspanning met DogSuppy Probiotica Forte

Als je harige vriend snel angstig en gestresst is, kan DogSuppy Probiotica Forte een goede oplossing zijn. Deze probiotica zijn goed voor zijn buik en kunnen hem helpen zich rustiger en meer op zijn gemak te voelen.

Voor nog meer rust bieden we ook ons Anti-Stress & Angst supplement aan. Dit smakelijke snoepje bevat een mix van natuurlijke ingrediënten zoals passiebloem, citroenmelisse en tryptofaan om angst te verlichten. 

Last van warmte of oververhitting

Een van de meest voorkomende redenen waarom honden hijgen en onrustig zijn, is vanwege hitte. Honden kunnen niet zo makkelijk afkoelen als mensen. Dus als het warm is, helpt het hijgen om de temperatuur te reguleren. Dit gebeurt vooral snel tijdens hete zomerdagen of na lichaamsbeweging. Vermijd daarom inspannende activiteiten tijdens de warmste uren van de dag.

Verkoeling voor je vierpotige vriend

Zorg ervoor dat je hond altijd genoeg koel water heeft, vooral als het warm is. Zet bijvoorbeeld wat waterbakken op verschillende plekken in huis en in de tuin, zodat hij altijd wat kan drinken. En geef hem een lekker koel plekje om te rusten, weg van de zon.

Binnen kun je een fijn hoekje maken met goede ventilatie. En buiten kun je voor schaduw zorgen met een parasol of een doek. Tijdens de warmste uren van de dag kun je het beste rustige activiteiten doen en kiezen voor wandelingen in de vroege ochtend of late avond, wanneer het wat koeler is.

Pijn en ongemak bij je hond

Soms hijgt en is je hond onrustig omdat hij pijn heeft of zich niet lekker voelt. Dit kan komen door een blessure of zelfs door iets als artritis. Als je denkt dat je hond pijn heeft, is het belangrijk om naar de dierenarts te gaan.

Met de dierenarts kun je een plan maken om je hond te helpen met de pijn. Je kunt ook probiotica gebruiken om zijn afweer te versterken en zo zijn herstel te bevorderen. Een gezonde darmflora helpt namelijk ook bij een sterke weerstand van je hond.

Waarom je hond hijgt en onrustig is

Er kunnen allerlei redenen zijn waarom je hond hijgt en onrustig is. Vaak komt het door oorzaken zoals warmte, stress, pijn of ongemak. Let goed op de signalen die je hond geeft en help hem waar je kunt. Zo voelt hij zich weer comfortabel en gelukkig.

Probiotica kopen bij DogSuppy

Bij DogSuppy maken we het makkelijk om goede probiotica voor je hond te kopen. In onze webshop kun je eenvoudig bestellen en krijg je gratis verzending. Vandaag voor 22:00 besteld is morgen al in huis! Onze probiotica zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten, zonder kunstmatige toevoegingen. Zo geef je je hond alleen het beste voor zijn gezondheid en welzijn.

Gerelateerde artikelen
5 Natuurlijke rustgevende middelen voor honden

5 Natuurlijke rustgevende middelen voor honden

Lees meer
De beste probiotica voor je hond

De beste probiotica voor je hond

Lees meer
5 Mogelijke redenen waarom je hond hijgt en trilt

5 Mogelijke redenen waarom je hond hijgt en trilt

Lees meer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.