5 Natuurlijke rustgevende middelen voor honden
Dogsuppy Blog - Ontdek alles over Probiotica voor Honden

5 Natuurlijke rustgevende middelen voor honden

Herken je dit? Je trouwe viervoeter die onrustig rondrent, blaft naar alles wat beweegt of angstig wegkruipt bij onbekend geluid. Honden, net als mensen, kunnen last hebben van stress en angst. Gelukkig hoef je je hier niet bij neer te leggen! Hier zijn enkele natuurlijke rustgevende middelen voor honden.

1. DogSuppy probiotica forte

Wat als er een simpele manier was om je hond te helpen kalmeren? Dat is waar DogSuppy Probiotica Forte van pas komt. Het is niet alleen goed voor de spijsvertering, maar kan ook het emotionele welzijn van je harige vriend verbeteren.

Probiotica zijn kleine levende organismen die goede bacteriën in de darmen ondersteunen. Als deze bacteriën in balans zijn, kan dat je hond helpen zich beter te voelen, zowel van binnen als van buiten. Door DogSuppy probiotica aan het dieet van je hond toe te voegen, help je niet alleen zijn buikje, maar ook zijn humeur in balans te houden.

2. Kamille

Kamille staat bekend om zijn kalmerende werking, zelfs voor honden. Maak bijvoorbeeld wat kamillethee, laat het afkoelen en geef je hond een beetje. Het kan helpen om angst te verminderen en maagproblemen te verzachten.

3. Lavendel

Lavendel heeft een rustgevend effect dat zowel mensen als honden ten goede komt. Een paar druppels lavendelolie op een doekje of in een verdamper kunnen een ontspannen sfeer in huis creëren. Maar pas op, niet alle honden kunnen goed tegen pure essentiële oliën op hun huid.

4. Regelmatige beweging

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar regelmatige lichaamsbeweging is een krachtig middel zijn tegen stress en angst bij honden. 

Voor de meeste honden betekent voldoende lichaamsbeweging dagelijks minstens 30 minuten tot een uur wandelen, spelen of rennen, afhankelijk van de grootte, leeftijd en gezondheid van de hond. Zo help je overtollige energie te verbranden en stress te verminderen. En het is nog eens goed voor jullie band ook.

5. Massage

Net als bij mensen is een ontspannende massage wonderen doen voor gestreste honden. Zachte, kalmerende aanrakingen kunnen spanning verminderen en de bloedcirculatie verbeteren. Neem de tijd om je hond rustig te masseren en let op hoe ze reageren op verschillende aanrakingen.

Probiotica: een natuuurlijk rustgevend middel voor honden

Wist je dat probiotica, die vroeger alleen bekend waren voor een betere spijsvertering, nu ook steeds vaker worden gebruikt om honden te kalmeren? Dit is waarom:

  • De darmflora en de hersenen van je hond zijn met elkaar verbonden. Is de darmflora uit balans, dan kan dat leiden tot stress en angst.
  • Probiotica zorgen voor meer goede bacteriën in de darmen. Dit helpt niet alleen met de spijsvertering, maar maakt je hond ook gelukkiger en rustiger.
  • De toegevoegde prebiotica in probiotica voeden de goede bacteriën in de darmen, waardoor het effect van de probiotica nog sterker wordt.

DogSuppy Probiotica is een geweldige keuze als natuurlijk rustgevend middel voor honden. Met een krachtige mix van gezonde bacteriën en toegevoegde prebiotica ondersteunt DogSuppy de darmgezondheid van je hond. En een gezondere darm betekent minder stress voor je viervoeter.

Probiotica als rustgevend middel kopen bij DogSuppy

Wil je je harige vriend het beste geven? Kies dan voor DogSuppy! Onze supplementen zijn van topkwaliteit, vol met goede bacteriën en verrijkt met prebiotica voor een maximaal effect. We hebben ook een speciaal Anti-Stress & Angst supplement.

En het beste van alles? We bieden gratis verzending, dus het is makkelijk én betaalbaar om je hond te verwennen. Met veilige betalingsopties en een natuurlijke formule zonder rare toevoegingen, geef je je hond alleen het allerbeste. 

Gerelateerde artikelen
De beste probiotica voor je hond

De beste probiotica voor je hond

Lees meer
Dit is waarom je hond hijgt en onrustig is

Dit is waarom je hond hijgt en onrustig is

Lees meer
5 Mogelijke redenen waarom je hond hijgt en trilt

5 Mogelijke redenen waarom je hond hijgt en trilt

Lees meer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.