Franse Bulldog is winderig
Dogsuppy Blog - Ontdek alles over Probiotica voor Honden

Help, mijn Franse Bulldog is winderig

Heb je gemerkt dat je Franse Bulldog wat meer gas begint te produceren dan normaal? Maak je geen zorgen, je bent niet de enige! Winderigheid is een veelvoorkomend probleem bij Franse Bulldogs. Laten we eens kijken naar wat je kunt doen om je harige vriend te helpen.

Wat veroorzaakt winderigheid bij Franse Bulldogs?

Winderigheid bij Franse Bulldogs kan verschillende oorzaken hebben. Denk hierbij aan hun unieke anatomie tot hun eetgewoonten en zelfs stressniveaus 

Platte snuit

Franse Bulldogs hebben een platte snuit, waardoor ze sneller lucht inslikken tijdens het eten en drinken. Dit komt doordat ze hun neus niet goed in hun voerbak kunnen steken. De lucht die ze inslikken, komt uiteindelijk in hun darmen terecht, waar het winderigheid kan veroorzaken.

Snelle eters

Franse Bulldogs zijn berucht om hun snelle eetgewoontes. Ze schrokken hun voer naar binnen, waardoor ze ook veel lucht inslikken. Dit kan leiden tot winderigheid, maar ook tot andere problemen zoals spijsverteringsproblemen en overgewicht.

Voedselallergieën

Sommige Franse Bulldogs zijn allergisch voor bepaalde voedingsmiddelen. Deze allergieën kunnen verschillende symptomen veroorzaken, waaronder winderigheid. Als je hond last heeft van winderigheid, is het dus mogelijk dat hij allergisch is voor iets in zijn voer.

Stress

Stress kan de spijsvertering van je hond beïnvloeden en winderigheid veroorzaken. Als je hond gestrest is, kan zijn lichaam meer gas produceren. Dit kan komen doordat hij sneller ademt, of doordat zijn darmen minder goed werken.

Stress bij Franse Bulldog

Wat kan je doen aan winderigheid bij Franse Bulldogs?

Ontdek hoe je winderigheid bij Franse Bulldogs kunt verminderen met deze handige tips.

Verminder luchtinslikken

Hoe minder je Franse Bulldog lucht inslikt, hoe beter. Dit is hoe je dat doet:

  • Langzaam eten en drinken: gebruik een verhoogde voerbak en anti-schrokbak om te voorkomen dat je hond te snel eet en lucht inslikt.
  • Verdeel de maaltijden: verdeel de dagelijkse hoeveelheid voer over twee of drie kleinere maaltijden.
  • Kauwsnacks: geef je hond kauwsnacks om de speekselvloed te stimuleren, wat de spijsvertering helpt en luchtinslikken kan verminderen.

Verander van voer

Het kan zijn dat het voer niet geschikt is voor jouw Franse bulldogs. Misschien is het een goed idee om eens af te wisselen. Dit is wat je kan doen:

  • Hypoallergeen voer: als je hond allergisch is voor bepaalde voedingsmiddelen, kan een hypoallergeen voer de winderigheid verminderen.

  • Voer voor Franse Bulldogs: er zijn speciale voeders op de markt die zijn ontworpen voor de voedingsbehoeften van Franse Bulldogs. Deze voeders bevatten vaak ingrediënten die de spijsvertering bevorderen en gasvorming verminderen.

  • Voedselallergieën testen: denk je dat je hond een allergie heeft? Je kunt je hond testen op voedselallergieën om te achterhalen of er voedingsmiddelen zijn die je moet vermijden.

Vermijd stress

Stress werkt net zoals bij mensen ook op de buik van je hond. Probeer stress te verminderen door het volgende te doen:

  • Stressvrije omgeving: zorg voor een stressvrije omgeving voor je hond. Dit kan door te zorgen voor voldoende rust, regelmatige wandelingen en leuke activiteiten.
  • Angsttriggers: herken en vermijd triggers die angst of stress bij je hond veroorzaken.
  • Natuurlijke kalmeringsmiddelen: er zijn natuurlijke kalmeringsmiddelen op de markt die je hond kunnen helpen om te ontspannen.

Geef probiotica

Probiotica zijn goede bacteriën die de darmflora van je hond kunnen verbeteren. Door probiotica toe te voegen aan het dieet van je Franse Bulldog, kun je de spijsvertering helpen verbeteren en winderigheid verminderen. Het kan even duren voordat je resultaten ziet, maar probiotica zijn een effectieve manier om winderigheid te bestrijden.

Probiotica helpt bij winderigheid hond

Lichaamsbeweging

Het is belangrijk dat je Franse Bulldog genoeg beweegt. Neem hem elke dag mee voor een wandeling, speel samen en laat hem buiten rondrennen. Dit kan helpen om zijn spijsvertering te verbeteren en hem minder gestrest te laten voelen. En als hij minder gestrest is en zijn darmen gezonder zijn, kan dat helpen om winderigheid te verminderen.

Probiotica van DogSuppy voor winderigheid bij Franse Bulldogs

Heeft je Franse Bulldog last van winderigheid? DogSuppy heeft de oplossing met hun Probiotica Forte met kipsmaak. Deze speciaal ontworpen snoepjes ondersteunen de darmflora en spijsvertering van je trouwe viervoeter voor een gezonde, actieve en gebalanceerde levensstijl.

Voordelen van DogSuppy Probiotica

  • Unieke samenstelling: DogSuppy Probiotica Forte bevat een unieke combinatie van probiotica, prebiotica, parabiotica en postbiotica die je niet in andere supplementen vindt.
  • Snel resultaat: de meeste klanten zien binnen 3-5 weken een positief effect.
  • 100% natuurlijk: DogSuppy Probiotica Forte is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en bevat geen kunstmatige toevoegingen.
  • Lekker en gezond: de snoepjes zijn super smakelijk en heel gemakkelijk te serveren.
  • Bestel nu met 10% korting!

Gebruik de code PROMO bij je eerste bestelling en ontvang 10% korting op DogSuppy Probiotica Forte.

Gerelateerde artikelen
Waarom stinkt de vacht van mijn hond

Waarom stinkt de vacht van mijn hond?

Lees meer
Vachtverzorging voor Franse Bulldog

Vachtverzorgingstips voor de Franse Bulldog

Lees meer
Waarom heeft mijn hond een doffe vacht

Waarom heeft mijn hond een doffe vacht?

Lees meer

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.